Stenteknik i Västerås AB är ett väletablerat med över 30 års erfarenhet i branschen inom olika stengolv och tekniker för bevarande av natursten-, marmor-, och terrazzogolv.

Allt inom Stengolv

Vi utför professionell slipning av natursten-, marmor-, och terrazzogolv. Sanering och slipning av betonggolv är också en del av vår kompetens. Vi hjälper fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, kommersiella företag samt byggherrar i hela Mälardalen och Stor-Stockholm med omnejd.

Marmorgolv

Marmor och natursten, Stenteknik har kunskapen att lägga vilket golv ni önskar. Vi har kompetensen att lägga såväl enklare enfärgad läggning som mönsterläggning med olika stenar/färger, allt efter era önskemål.
Vi har erfarenhet av nymontering av golv i såväl flygplatser, köpcentrum liksom privatbostäder.

Terrazzogolv

Terrazzo, eller cementmosaik som det också kallas, gör att man kan göra i princip vad som helst med ett golv. Med terrazzo går att skapa bilder, logotyper, pilar en mängd olika mönster Här är det bara fantasin som sätter stopp!
Sprickor i terrazzogolv, som är en följd av byggnadens naturliga rörelser, kan repareras antingen med liknande färg eller med avvikande färg där vi skapar ett nytt rum med färg och form.

Betonggolv

Stenteknik slipar, renoverar och sanerar enligt HTC’s Superfloorkoncept som blivit skadade och förorenade av epoxy, färg, kemikalier mm.
Vid saneringen rensas och slipas golven. Mestadels sanerar vi verkstadslokaler.

Golvslipning och Reparationer

Stenteknik har 30 års erfarenhet av slipning av marmor, terrazzo, betong och naturstensgolv. Vi vet att ett golv som utsatts för mängder av kemikalier under åren får en porös och lätt skadad yta. Med en grundlig slipning av ytskiktet kommer golvet att återfå sin styrka och glans. Detta är något som kan få slitna trapphus att återfå sin forna glans och ett mer välkomnande intryck.

Lättslipning med HTC Twister

Vi utför professionell lättslipning av alla typer av stengolv som natursten-, marmor- och terrazzogolv med HTC Twister, som rengör och polerar golv mekaniskt i stället för med kemikalier. Läs mer här.

HTC Sweden AB är den leverantör som Stenteknik sedan flera år tillbaka använder sig av för att alltid kunna erbjuda det bästa inom slipningsutrustning

Vi reparerar allehanda skador på natursten och terrazzo. Gäller fasader, trappor och golv. Utför även reparationer och sanering av betonggolv.

Endast fantasin sätter stopp.

Istället för att lägga igen sprickorna i terrazzogolv på traditionellt vis har Stenteknik en lösning som ger golvet ett nytt mervärde. Ett exempel är vägledning genom riktningar i golvet med pilar som vägleder besökaren, ett annat är att lägga in logotyper, som exempel BRF-logotyp alt. företagslogga, direkt i golvet.

Stegmarkörer i avvikande färg infällda direkt i trappstegen som inte kommer att skavas bort. För att uppnå största möjliga visuella säkerhet i trappor kan man synliggöra första och sista trappstegen i form av inlagda stencirklar i avvikande färg. En lösning som håller lika länge som trappan. Inga avskavda tejpremsor. Enkla ingrepp som ger en hållbar, vacker och tryggare trappa. Markeringar kan göras i såväl solid sten som i terrazzo.

Kök och badrum samt andra stenarbeten

Vi utför även arbeten i kakel och klinker, såsom kök och badrum. Nymontering av fönsterbänkar i marmor och natursten. Stenteknik monterar både infällda och vägghängda.

Kontakta oss gärna för offert.

Använd ROT-Avdraget

Som privatperson kan du nyttja ROT-avdraget, en skattereduktion på hantverkstjänster i ditt hus eller bostadsrätt. Läs mer på Skatteverkets Hemsida för mer information.